Herdenking Kristallnacht

Dit jaar zal tijdens de herdenking in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 het woord worden gegeven aan de jonge generaties. Hoe zien zij herdenken, vrijheden en mensenrechten? Wat is hun antwoord op actuele vraagstukken rond racisme en fascisme? Waarvoor zetten zij zich in en wat kunnen wij van jongeren leren?

Aan het woord zijn o.a. student Sebastiaan Vonk (voorzitter van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven), Anne Fleur Dekker (activist en schrijver, gericht op feminisme en hedendaags antifascisme), Jahkini Bisselink (recentelijk gekozen tot jongerenvertegenwoordiger in de Algemene Vergadering voor de VN) en Martijn Vermeulen (geschiedenisdocent die dagelijks werkt met de aspiraties van jongeren).

Aanvang: 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.

Reserveren is noodzakelijk.

Lees meer
Evenement
Van zaterdag 9 december 2017
Tot en met zaterdag 9 december 2017
Tijd 19:30