Maand van de geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, in 2017 rond het actuele thema Geluk.

Is geluk alleen een product van de postmoderne tijd of zijn mensen altijd bezig het geluk te vinden? Tegenwoordig hebben veel mensen in Nederland de vrijheid om zelf vorm te geven aan hun levensgeluk. Tegelijkertijd zijn er mensen die met weinig vrijheden het geluk najagen, door op zoek te gaan naar een veilige thuisbasis of betere economische kansen.

Is de mate van vrijheid een belangrijke voorwaarde voor een gelukkig leven of hoeft dat helemaal niet zo te zijn? Waren mannen vroeger gelukkiger dan vrouwen, omdat ze meer mogelijkheden en rechten hadden? Was de huisvrouw uit de jaren vijftig gelukkig met de komst van de wasmachine? Was er geluk te vinden in tijden van oorlog en onderdrukking en hoe zag het geluk er toen uit? En wanneer is geluk misleidend geweest?

In oktober 2017 gaan we op zoek naar de betekenis van en verschillende perspectieven op geluk door de eeuwen heen.

Lees meer
Evenement
Van zondag 1 oktober 2017
Tot en met dinsdag 31 oktober 2017