Nationale dag van het Kasteel

Dit jaar wordt voor de tiende keer de Dag van het Kasteel gehouden. Deze jubileumeditie heeft als thema RONDOM KASTEEL EN BUITENPLAATS 

Wat is er mooier en spannender dan een kasteel of buitenhuis? Het zijn indrukwekkende, statige of juist sierlijke gebouwen. Architectonische hoogstandjes bovendien. Maar een kasteel of buitenhuis staat niet alleen. Er is vaak zoveel bijzonders te ontdekken rondom het hoofdgebouw: prachtige bouwhuizen of de voorburcht, een put, tuinornamenten, een eenzame boom, opgravingen, aangelegde vergezichten en veel meer. In 2017 staat alles rondom eens in de spotlight.

De NKS wil graag met de Dag van het Kasteel laten zien dat behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen.

Zet maandag 5 juni in de agenda en ga op pad.

Lees meer
Evenement
Van maandag 5 juni 2017
Tot en met maandag 5 juni 2017
Informatie www.kastelen.nl