Rondje Rosendael - Kasteel Rosendael

Bij aankomst op landgoed Rosendael ontvangen wij u in onze oranjerie of theeschenkerij, alwaar wij u een heerlijk kopje koffie of thee (inclusief een 2de koffierondje) met een smakelijk gebakje serveren. Aansluitend kunt u deelnemen aan een rondleiding door het indrukwekkende kasteel en park Rosendael (diverse starttijden tussen 12.00 en 16.00 uur).

In deze Gelderse residentie heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18- en 19de-eeuwse grandeur van het interieur herleven. Maar de geschiedenis van Rosendael gaat terug tot de tijd dat hier de graven en hertogen van Gelre, ruim 200 jaar, verblijf hielden.

Vermaard tot over de grenzen is dit kasteel ook om zijn park. Al in de 17de eeuw was Rosendael voorbeeld van verfijnde tuinaanleg: hagen, kabinetjes, beeldhouwwerk, tuinvazen, vijvers, watervalletjes en fonteinen. Een groen hemeltjen op aerd, aldus dichter en staatsman Constantijn Huygens. Dat bleef zo. De huidige tuinsieraden, zoals de schelpengalerij, bedriegertjes en theekoepel zijn van de hand van de 18de-eeuwse tuinarchitect Daniel Marot.

Tijd en datum: op aanvraag tussen 11.00 – 17.00 uur (duur ca. 2,5 uur). 

Inbegrepen in het arrangement:
-
Koffie of thee (incl. 2de rondje)
- Gebak
- Rondleiding door kasteel en park Rosendael

Lees meer
Arrangement
Duur 2,5 uur
Prijs €14,00
Organisatie Kasteel Rosendael
Adres Rosendael 1, Rozendaal
E-mailadres rosendael@glk.nl