Dagje uit in Zaltbommel - boek een Cultuur arrangement

Ik ging naar Bommel om de brug te zien". Wie kent niet de eerste regel van dit sonnet van dichter Martinus Nijhoff. Maar… Zaltbommel biedt meer dan de brug alleen.

Zaltbommel heeft een prachtige historische binnenstad met veel kenmerkende gebouwen. De St. Maartenskerk, vanaf 1696 zonder spits, torent boven alle gebouwen uit. Vanuit de toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad. In het Stadskasteel wordt het verhaal van Maarten van Rossem, veldheer in het leger van de Hertog van Gelre, verteld en kunt u de enige vaste expositie van Fiep Westendorp, illustratrice van onder andere Jip & Janneke en Pluk van de Petteflet bezoeken. Ook een bezoek aan het Joodse Badhuis, Mikwe, is een bezoek meer dan waard. Tijdens een stadswandeling met een gids van het Gilde van Stadsgidsen wordt u de geschiedenis van Zaltbommel verteld.

Het Toeristisch Recreatief Informatie Punt (TRIP) Zaltbommel heeft een viertal cultuurarrangementen voor u in elkaar gezet waarbij u ontvangen wordt met koffie en appelgebak in het Museumcafé van Stadskasteel Zaltbommel. Voor de bij de kosten inbegrepen lunch kunt u kiezen uit een viertal lokale restaurants.

Arrangement 1: koffie/thee met appelgebak, rondleiding Stadskasteel, lunch, rondleiding St. Maartenskerk.

Arrangement 2: koffie/thee met appelgebak, rondleiding Stadskasteel, lunch, stadswandeling met gids.

Arrangement 3: koffie/thee met appelgebak, rondleiding Stadskasteel, lunch, torenbeklimming St. Maartenskerk.

Arrangement 4: koffie/thee met appelgebak, rondleiding Stadskasteel, lunch, stadswandeling met gids, Stolpersteine en bezoek Mikwe.

 

Lees meer
Arrangement
Duur 3 uur
Prijs €21,00
Adres Markt 10, Zaltbommel